Thursday, January 24, 2013

Aida @ Manje & Zaire Wedding @ Bora Ombak, Ampang

Pak pak kebom kebom kebom kepak kepak kepak kepak, eh, haha, teruja sungguh sebenarnya, memang dah tau dah kazen nak kawin, but xtau bile, sampailah Fauzi and maknye datang menjemput kat rumah last 3 weeks.  Time dorang datang, aku baru nak mandi bagai, ye la hari cuti pulak, nthen dorg balik terus aku tengok kad, banyak la soklan kat mak aku tuh sampai la aku buka . and so OMG !! dekat Bora Ombak uoollsss .. setau aku BO tuh taraf artis selebriti je yang mampu kate kauuuu ..


Ala, hilang plak kad jemputan nya , but sweet tau kadnya, se sweet nya pasangan hehe

Putih, tema pakaian adalah warna putih, dah aku, mak dan kakak aku yang sorang tuh mencari baju putih, sanggup beli yang baru, kazen woii, sekali je kot kahwin nya, xde masalah di situ J. Baju mak aku settle dah, cuma baju aku dengan kakak aku takde.  Ahad lepas lunch, so kitorg pergi Wangsa Walk, hari tu wedding hari tu jugak mencari. Kakak aku senang baju da dapat dekat butik Bhaju, around rm70 jugak.  bercakap pasal pakaian, aku memang susah nak cari yang fit badan, ye lah badan aku pun x semegah mane, spare tyre over the body, hehe, cari dalam F.O.S , design da cun, size pulak tak ngam, kemurungan dekat situ terus kitorang rushing ke Sunway Pyramid, masuk je parking terus dah ade petak kosong. terus zass ke Kitschen , nasib baik ade sale, terus sebat kemeja putih dan zasssssssss pulang bersiap untuk ke Bora Ombak malamnya ..


Di pintu masuk Bora Ombak, gambar pre wedding mereka, so gorgeous and sweet alolololololololololo


Masuk ke dalam, ya ampunnnn, aku teruja sekejap, pelamin tersergam indah, tetamu datang pun semua ikut tema belaka, garden wedding camtu, ohh sampai sekarang aku masih merasa keterujaan nya.  oh, kami datang lambat, bebetul time pengantin menuju ke pelamin :) . siap lagu favourite aku berkumandang “ A thousand Years” pastu feeling lelebih kann .. Haha .. All the picxa snap guna kamera handphone je, handphone tak canggih mana but boleh laaa, nampak tak nampak camtu .. Jom tengok pic J


Pelamin nikah but aku snap pun malam, lampu semua da cabut, nikah selepas zohor hari yang sama


Pengantin sedang memberi sepatah dua kata, sang suami cara cakap sangat caring, sepanjang malam tuh, beliau sangat la menjaga si isterinya. isteri sendiri sape tak sayang (eh over laks)


Makan Beradap


Hidangan untuk tetamu


Sagu Gula Melaka, lemak lemak manis je J


Manisan ni sangat sedap ya ampunn, Kazen aku yang buat, cupcakes yang sangat sedap, marshmellow, love letter and of course chocolate.. hikss . 


Lain dari yang lain, door gift for tetamu, tempat letak kunci, it so cute J ..

Alkisah kakak aku tak nak ikut, last minute nak ikut, kalau tidak memang bff aku jadi driver la, sebab aku takleh drive, xkan orang da di ajak, kita nak cancel kan, x baek, so aku bawak sekali .. dibawah mestila gambar we olls yang teover J hehehehe ..

















Dan wedding reception itu merupakan kali pertama bagi aku yang dikira sebagai grand J super gorgeous and environment yang sangat selesa. Yaa aku memang mengimpikan perkahwinan seperti itu but apakan daya AKU TAK NAK KAWIN .. bhahahaha .. Kbai .

1 comment:

  1. Hai hai.... I pun nak kawin mcm ni jugak tapi apakan daya I TAK MAMPU.. haha :-)

    ReplyDelete