Wednesday, April 16, 2014

D'Kayangan Steamboat BBQ Buffet , Shah Alam

Ye .. merujuk tajuk di atas, entri makan makan YEAYYYYYY .. Kali ini aku singgah pulak D’Kayangan Buffet BBQ Steamboat. Nak cuba rasa dan suasana yang baru lah. Come on, jangan lah kalau restoran tu sedap kena makan namploh ratus juta kali kan. Hehe. Sebenarnya aku nak sambut birthday bff aku Fuza 18/3, kekonon macam birthday dinner la, walaupun lewat seminggu dari actual die dilahirkan haha. Aku offer dia makan dekat Laman Seri Grill tapi tak nak (selamat duit selamat duit). Wajib lah wei ajak laki dia makan sekali, melampau la nak berdua dua lak .. haha



deko luar restoran


Ini lawak sebab aku memang suruh Fuza call for booking meja, tapi tak payah pun takpe, sebab hari weekdays memang banyak kosong. Si Fuza request bawah kipas, pergi meja terus aku tersengih, siap tulis under fan hahaha nasib bukan nama aku. Nanti staff situ akan tanya sama ada kita nak rebus sahaja atau siap tempat grill. Ok.

Kuah macam biasa sama ada sup atau tomyam tau .. 




Yang ni memang item wajib steamboat la, takde semua ni bukan steamboat namanya tuan puan. Gitu. Aku memang puji sangat kesedapan pedal tu. Bila kita grill kan kan kan kan, sedap gilosssshhh, dah la besar pedal tu, grill pastu sangat sangat sangat sangat (susah lak nak gambarkan perasaan sedap ya amat tu) tapi aku tak tipu .. habis jujur dah ni .. haha  


Ada makanan bergoreng / panas, nasi putih dengan lauk pun ada


memacam jenis mee


memacam jenis sayur


ada kambing panggang tapi kurengg ummphh la hehe


dan lambakan sos .. hiks




dan of course la kena ada manisan mulut, omputih kata dessert haaaaa .. 
ABC tu kena self service, ambil ais dalam tong, then ko press je sekuat hati, tadaaaaa,'
senang kan
So ada aiskrim, buah dan kek .. Yummmmmmsssssss



antara yang aku grill itu malam hohohoho , nampak tak pedal tu? nampak tak? tolong la buat buat nampak haha ..

Oh, itu Fuza dan husband, Fairuz




Deko dalaman restoran dan ada surau juga toilet disediakan 


dan semestinya pilihan TV3
Jalan Jalan Cari Makan


Nah, details aku kasi, 
rasanya harga semua standard dekat mana mana restoran steamboat.
Apartment Servis Sri Acapella, No 1 Jalan Lompat Tinggi 13/33
 Seksyen 13 40100 Shah Alam
(berdepan dengan Restoran Tupai - Tupai)
6 petang till 12 tengah malam
(aku ada nampak notis had makan 3 jam , tapi not sure)
03-55234979 

Oh, aku nak selit info kejap, harga untuk Rebus - Rebus Steamboat & Grill, Shah Alam dah bertukar.
Dewasa : RM33.90 , Kanak2 6-12 thn : RM16.90
Warga Emas : RM 24.90 , Kanak2 5 thn ke bwh : Percuma


Last but not least
kami bertiga, semoga till jannah, alololololololololololololololololo
(staff dorang yang snapkan)
hahahahahahahahahahhaha

#dkayangansteamboat

No comments:

Post a Comment