Monday, November 17, 2014

Restoran Adam Lai, Seksyen 15, Shah Alam

Assalamualaikum korang, ye jangan lah marah , aku tau aku tak update blog (gaya yang membaca ribu riban) hahaha .. ok jom jom scroll sampai ke bawah sebab hari ini mau cerita tentangggggggggggg

RESTORAN ADAM LAI MAKANAN CINA MUSLIM, SEKSYEN 15, 
SHAH ALAM



Ini pinggan aku .. yuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmm


Kita teruskan dengan gambar makanan .. hehehe

 




Ini sebahagian menu yang ada, macam biasa yang ada tanda bagus tu menu yang di suggestkan la .. 

Aku up picture mengikut turutan kesedapan tekak iolls ok .. GOOOOOOOOOOOOOOOO


Salted Egg Chicken
RM19
Serius yummy sebab semua rasa ada, masin manis cukup


Two Combination Prawn
RM42
Sesuai dengan harga sebab, ada dua jenis udang, goreng tepung dan butter, pun berbaloi uolls, 
prawnlicious weiii .. 


Two Combination Kailan
RM17
Best kailan in town la bagi aku, tak puas kot, aku kalau dapat sepinggan seorang leh habis aku ratah je. Rangup ye krap krup krap krup


Hack Kah Crab
RM36
Of course la ada rasa manis, manis sos dengan manis ketam hahaha


Salted Egg Plant with Minced Meat
RM12
Ikut tekak memasing, bagi aku rasa ok la, still tekak menerima , kalau terung tu tak lembik sangat lagi ok


Loo Up Duck
RM16
Agak kurang la , manis daging tu ada tak de jer, hihihi 


Siakap Goreng Sweet Sour
RM38
Ikan tu macam ada kesilapan jer masa goreng, tak lembut seperti makan siakap kat tempat lain, 
lain tempat lain cara kan, sos ok 

Kesemua makanan yang kitorang order adalah size small ye. Cukup untuk kami berempat. dan macam biasa air kosong untuk minuman. Overall syukur alhamdullillah, semuanya sedap la, nak complain banyak banyak pergi masak sendiri (kepada diri sendiri) hahaha




Adam Lai ada tiga outlet tapi alamat ni untuk outlet Shah Alam :-

No 69-G Jalan Pahat H 15/H 
Seksyen 15 
40200 Shah Alam 
Selangor
0355242378

Cukup tak entrii ni? Hihu .. nanti aku update makanan lain ye korang, jangan lupa follow my insta @mio_ikhsan atau search #miomakan kalau nak tengok aku makan ape .. (very daaaaa) hahaha


Bye ..

No comments:

Post a Comment