Monday, November 17, 2014

Restoran Adam Lai, Seksyen 15, Shah Alam

Assalamualaikum korang, ye jangan lah marah , aku tau aku tak update blog (gaya yang membaca ribu riban) hahaha .. ok jom jom scroll sampai ke bawah sebab hari ini mau cerita tentangggggggggggg

RESTORAN ADAM LAI MAKANAN CINA MUSLIM, SEKSYEN 15, 
SHAH ALAM



Ini pinggan aku .. yuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmm


Kita teruskan dengan gambar makanan .. hehehe

 




Ini sebahagian menu yang ada, macam biasa yang ada tanda bagus tu menu yang di suggestkan la .. 

Aku up picture mengikut turutan kesedapan tekak iolls ok .. GOOOOOOOOOOOOOOOO


Salted Egg Chicken
RM19
Serius yummy sebab semua rasa ada, masin manis cukup


Two Combination Prawn
RM42
Sesuai dengan harga sebab, ada dua jenis udang, goreng tepung dan butter, pun berbaloi uolls, 
prawnlicious weiii .. 


Two Combination Kailan
RM17
Best kailan in town la bagi aku, tak puas kot, aku kalau dapat sepinggan seorang leh habis aku ratah je. Rangup ye krap krup krap krup


Hack Kah Crab
RM36
Of course la ada rasa manis, manis sos dengan manis ketam hahaha


Salted Egg Plant with Minced Meat
RM12
Ikut tekak memasing, bagi aku rasa ok la, still tekak menerima , kalau terung tu tak lembik sangat lagi ok


Loo Up Duck
RM16
Agak kurang la , manis daging tu ada tak de jer, hihihi 


Siakap Goreng Sweet Sour
RM38
Ikan tu macam ada kesilapan jer masa goreng, tak lembut seperti makan siakap kat tempat lain, 
lain tempat lain cara kan, sos ok 

Kesemua makanan yang kitorang order adalah size small ye. Cukup untuk kami berempat. dan macam biasa air kosong untuk minuman. Overall syukur alhamdullillah, semuanya sedap la, nak complain banyak banyak pergi masak sendiri (kepada diri sendiri) hahaha




Adam Lai ada tiga outlet tapi alamat ni untuk outlet Shah Alam :-

No 69-G Jalan Pahat H 15/H 
Seksyen 15 
40200 Shah Alam 
Selangor
0355242378

Cukup tak entrii ni? Hihu .. nanti aku update makanan lain ye korang, jangan lupa follow my insta @mio_ikhsan atau search #miomakan kalau nak tengok aku makan ape .. (very daaaaa) hahaha


Bye ..

Friday, September 26, 2014

Restoran Tarbush, Sunway Pyramid (Middle Eastern Restaurant)

 #foodporn #foodporn #foodporn yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, betul itu, betul itu, so hari ini kita pergi jelajah makan dekat …………………………………….

TARBUSH, SUNWAY PYRAMID
LG2.123 Marrakesh Zone, Sunway Pyramid, 46150 Petaling Jaya
03-56339222
4 outlet termasuk ini, Jalan Bukit Bintang, Starhill Gallery dan Batu Ferringghi , Penang


Deko dalamnya, ada luar dalam
yang merokok dan nak ber'sisha' sila faham sendiri .. haha




Aku dah dua kali pergi sini. So far memang puas hati. Hihihi. Yang ni pergi bertiga sebab ada birthday lunch for me 1/9 yang lepas. Itu je la mukadimah nya kot .. hahaha ..


Aku serta merta kan menu penuh dekat sini okays .. 








dan kami meng’order’


Shish Tawook
RM 28
Grilled juicy boneless chicken breast cubes, served with Tarbush garlic sauce
Emang nya sedap dong, ayat biasa ‘aku tak tipu’ HaHa , memang juicy pun, mana ada kau masuk kedai arab pastu tak sedap, jarang tak sedap .. ok. 90% recommended


Shish Kebab Irany with White Rice
RM 32
Tender minced lamb marinated and grilled, served on the top of white rice ..
100 % aku rekomen, memang juicy, succulent flavour and tenderness overload. Untuk white rice, itu bukan sebarang nasi putih dekat rumah tu, beras mereka lain, 
so that korang kena gaul kan butter itu dengan nasi sebati.




Then kau suapkan masuk dalam mulut korang dannnnnnnnnnnnnn korang akan rasa kesedapan dan ke'mabeles'an to the max. Sumpah tak tipu, dua kali pergi memang akan order ini. 
Limau tu korang perahkan saja atas lamb itu. Gerenti puas hati dan happy tummy.


Briyani Lamb Chicken
RM 28.50
Briyani rice served with succulent lamb chunks or half baked chicken.
Peratusan rekomen aku bagi 90% , For sure ayam tu memang lembut, dan berperisa, kenyang dan berbaloi. Kenapa tak pilih lamb sebab makanan di atas nya sudah lamb, 
lagipun my mom tak boleh makan kambing, darah tinggi katanya hehehe ..


Tarbush Salad
RM 17
Romaine lettuce, tomato, cucumber, white radish, crunchy toasted Lebanese bread.
Penggemar salad? Should try this ok, tapi dah sampai pesanan terus makan, jangan nak makan hujung hujung sebab salad kan dah bercampur sos semua, so sebelum berair, better ngap terus.
 Nampak tak kepingan warna coklat tu? Aku pun confuse sama ada kulit limau atau roti Lebanese tu. Haha. Recommended 90 %.


Baklava
RM 12
Tradisional Middle Eastern finger pastries filled with nut.
For dessert, kira ok lah, tak payah pergi jejauh naik flight bagai, kat mesia pun ada. Boleh je korang nak order, pemanis mulut kan. 80 % direkomenkan by aku. Hehe

For drinks, kitorang order jus tembikai, mineral water with ice dan ice lemon tea. 



Korang just order plain water pun ok. Ye la dah makan semua yang berat berat, memang patut minum plain water. Kasi relak perut. Giiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .. 

Ok, nak lebih senang korang klik saja TARBUSH punya website.

Akhir kata, lidah aku lain, lidah korang ……………………………. (sila isi tempat kosong) hehe

Bye