Friday, September 26, 2014

Restoran Tarbush, Sunway Pyramid (Middle Eastern Restaurant)

 #foodporn #foodporn #foodporn yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, betul itu, betul itu, so hari ini kita pergi jelajah makan dekat …………………………………….

TARBUSH, SUNWAY PYRAMID
LG2.123 Marrakesh Zone, Sunway Pyramid, 46150 Petaling Jaya
03-56339222
4 outlet termasuk ini, Jalan Bukit Bintang, Starhill Gallery dan Batu Ferringghi , Penang


Deko dalamnya, ada luar dalam
yang merokok dan nak ber'sisha' sila faham sendiri .. haha




Aku dah dua kali pergi sini. So far memang puas hati. Hihihi. Yang ni pergi bertiga sebab ada birthday lunch for me 1/9 yang lepas. Itu je la mukadimah nya kot .. hahaha ..


Aku serta merta kan menu penuh dekat sini okays .. 








dan kami meng’order’


Shish Tawook
RM 28
Grilled juicy boneless chicken breast cubes, served with Tarbush garlic sauce
Emang nya sedap dong, ayat biasa ‘aku tak tipu’ HaHa , memang juicy pun, mana ada kau masuk kedai arab pastu tak sedap, jarang tak sedap .. ok. 90% recommended


Shish Kebab Irany with White Rice
RM 32
Tender minced lamb marinated and grilled, served on the top of white rice ..
100 % aku rekomen, memang juicy, succulent flavour and tenderness overload. Untuk white rice, itu bukan sebarang nasi putih dekat rumah tu, beras mereka lain, 
so that korang kena gaul kan butter itu dengan nasi sebati.




Then kau suapkan masuk dalam mulut korang dannnnnnnnnnnnnn korang akan rasa kesedapan dan ke'mabeles'an to the max. Sumpah tak tipu, dua kali pergi memang akan order ini. 
Limau tu korang perahkan saja atas lamb itu. Gerenti puas hati dan happy tummy.


Briyani Lamb Chicken
RM 28.50
Briyani rice served with succulent lamb chunks or half baked chicken.
Peratusan rekomen aku bagi 90% , For sure ayam tu memang lembut, dan berperisa, kenyang dan berbaloi. Kenapa tak pilih lamb sebab makanan di atas nya sudah lamb, 
lagipun my mom tak boleh makan kambing, darah tinggi katanya hehehe ..


Tarbush Salad
RM 17
Romaine lettuce, tomato, cucumber, white radish, crunchy toasted Lebanese bread.
Penggemar salad? Should try this ok, tapi dah sampai pesanan terus makan, jangan nak makan hujung hujung sebab salad kan dah bercampur sos semua, so sebelum berair, better ngap terus.
 Nampak tak kepingan warna coklat tu? Aku pun confuse sama ada kulit limau atau roti Lebanese tu. Haha. Recommended 90 %.


Baklava
RM 12
Tradisional Middle Eastern finger pastries filled with nut.
For dessert, kira ok lah, tak payah pergi jejauh naik flight bagai, kat mesia pun ada. Boleh je korang nak order, pemanis mulut kan. 80 % direkomenkan by aku. Hehe

For drinks, kitorang order jus tembikai, mineral water with ice dan ice lemon tea. 



Korang just order plain water pun ok. Ye la dah makan semua yang berat berat, memang patut minum plain water. Kasi relak perut. Giiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .. 

Ok, nak lebih senang korang klik saja TARBUSH punya website.

Akhir kata, lidah aku lain, lidah korang ……………………………. (sila isi tempat kosong) hehe

Bye 

6 comments:

  1. Terliur habis! Nak nak bila tengok Shish Kebab Irany tu. Staill... Nampak sedap betul T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap hehe .. thanks membaca :)

      Delete
  2. Pernah singgah sini..boleh tahan juga rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, abang eyriqazz singgah kat sini. restoran ini memang tempat favourite kakak saya hehe .. harga pun boleh tahan ye tak .. hehe

      Delete
  3. Selalu lalu depan dia.. singgah je idak

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks singgah hihi, try la makan sini, sedap ..

      Delete