Wednesday, March 6, 2013

Mcdonald's Old Town PJ tak macam dulu ..


Aku memang kaki mekdonald. Serius weh aku tak tipu, most of the week memang akan beli set mekdi. Aku selalu terjah dekat area rumah aku, Mcdonalds Old Town PJ. MCD sinilah yang paling best dan old skool bagi aku sebab tiada sebab yang spesifik. Muahahaha, tapi itu dulu, kini kenangan hanya tinggal kenangan. Keseronokan aku membeli set mekdi sama ada take away atau dine in kat sini, semakin pudar dan terhiris-hiris. Over kejap gaya macam putus kasih kan, hehehehe. 

Aku perasan sejak menjak nieyh ke sejak dua tahun lepas, servis dekat mekdi old town pj ni sangat tak welcoming customer eventhough staf servis pada masa itu mencukupi. amek order nthen mesti tertinggal satu item, kalau dine-in xpe, cuba fikir kalau yang take-away pastu da balik rumah sedar sedar item pesanan tak cukup? tak ke korang memaki hamun, aku camtu jugak, kekadang tuh gagah la jugak patah balik, tp dah selalu camtu, aku kurangkan untuk ke mekdi situ. Iya, aku faham, salah sendiri tak check before blah dari mekdi , tapi sebab aku jenis trust people, tu lah sebabnya.

Cerita sebenarnya, aku tak pernah lah kena situasi macam ni, serius aku tak pernah berada dalam keadaan camni di mana mana fast food restaurant yang lain. Cerita betul tau, kakak aku nak lunch mekdi on last Sunday, so aku pun pergila around 2.00 pm for mcvalue lunch tapau. Memang ramai dan beratur panjang sebab aku dapat order pun around 2.35 pm gitu. Dan memang perasan, staf servis pada masa itu tak cukup, terang terang tak cukup.  Tetiba, supervisor ni naik suara dan sebut THANK YOU AND COME AGAIN dekat Chinese boy nieyh. terkejut aku weh, gilaaaaaaaaaaa, mekdi tuh penuh dengan orang pastu leh lak ko as supervisor menjerit sesuka hati ko jerk.  Lepas tu, terus tak tentu arah supervisor nieyh, muka dah memang bengang, amek order customer lain pun agak biadap sebenarnya siap marah dan menekan suara dia. 

Cian dekat Chinese boy tadi tuh, amek tray naik tingkat atas dan semua pandang dia. Aku tak sure lah that boy buat apa, tapi memang tak patut kalau ko bengang ngan budak tu sekalipun. Da sah sah ko kene jaga air muka customer.  Aku pun pernah kerja sales assistant, pernah juga kena maki kat kaunter dengan customer, tapi aku rileks je, time bulan puasa pulak tuh.  dan, kau memang kene pergi training customer services lah, face expression takde, tone suara x mesra telinga, hurmm, if aku yang kena macam itu, entahlah hahahaha dan aku berharap sangat that Chinese tuh buat report untuk premis mekdi tuh.

And the boyish girl name FA***N , please berubah cara anda entertain customer.  Lagi satu yang aku dok pahe ni kan, mekdi biasanya time brekfes tak ramai, sebab masing masing menunggu lunch hour 12 – 3 pm tuh, kan kan kan, nak kata ko penat memang tak lah cik kak oiiiii , nampak sangat nipunye, kalau boleh jangan lah amek delivery dari sini, aku pernah kena banyak kali, paling lama 2 jam, maybe xde rider kot (positif) bhahahahahahhahahahahahha ..  

p/s : Mekdi paling best untuk aku sekarang MCD Subang Parade lah kot .. 



3 comments:

  1. mekdi yg kat depan ikea sana pun boleh tahan gak perangai staff dia...depan2 customer depa dok menjerit2 marah 1 sama lain sebab salah buat order customer....

    ReplyDelete
  2. sepp sikit..! akak pun mekdi fan. tiap minggu ade je benda nak di lahap kan :)

    ReplyDelete
  3. Kalau tak tahan maknanya tak sesuai dengan bidanglah tu. Baik cari kerja lain. :D

    ReplyDelete