Monday, March 4, 2013

Racing Boy Sport Rim


serius, jangan tanya aku pasal kereta dengan moto, aku sangat gagal dalam memahami model kereta/motor apatah lagi nak kenal  segala komponen yang ada. Dulu pun sekolah menengah aku langsung tak hirau subjek kemahiran hidup, aku buat dek je, time exam pakai tick the best choice pada masa itu. hahaha, motip aku nak cerita skola menengah , tetiba je kan.

sport rim aku da senget sebenarnya dah masuk setahun lebih dah. Memula senget sebab jatuh moto pada malam raya 2011 time nak beli juadah berbuka puasa, tayar belakang meletup dan terus efek keseluruhan moto. Dari tu lah langsung tak tukar rim tuh sebab bagi aku elok lagi. Tahun ni je , moto aku takleh naik dua orang, kene naik sorang jek, kalau naik berdua, serta merta tayar belakang pancit.

mana tak nya, aku travel dulu ke kl, pastu ke shah alam pastu baru balik pj lepas tu dapat kerja baru pun sama, travel ke sg buloh ke shah alam dan pj balik. Jalan area sungai buloh korang jangan cakap lah, tengok lambakan lori tak kira masa dah sah akan efek jalanraya. penuh lubang berlopak-lopak, shah alam tu pun nak makin hancur dah aku tengok jalan kat highway tuh. Hahaha.

So, minggu lepas CNY aku nak tukar rim lah. memang dah aim dah racing boy punya brand but kene cari kedai yang berpatutan lah. ada satu kedai ni offer RM250 kau, walaweh, rugi wooo, sebab kedai die more to jual moto, bukan servis punya. So aku sanggup tunggu kedai satu lagi ni bukak, kemain sakan korang beraya cina kan, seminggu korang zass bercuti. Xpe xpe aku tak marah, aku bengang je. Huhu.

Cyclemate Motorsport Accesories, Petaling Jaya

kedai buka terus aku serbu …………………… Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa



pening aku nak pilih model, padahal sama je pun, aku pun malas nak amek pusing , terus tibai yang ni .. hehe
aku bila sampai kedai ni, aku teruja satu menda je, ni ha, teruja, aku pun tak tahu kenapa, macam tak pernah tengok mesin ni, hahahahahaa ..


Kira berbaloi lah kedai moto sini, ye lah dari aku bayar rim rm250 tuh dapatlah aku rm220 je, nthen tukar bearing rm12 seketul da berapa dah, jimat duit kat situ .. so lepas ni dapatlah aku merempit dengan laju dengan pembonceng duduk di belakang, poyo gila, padahal bawak moto slow motion jerk.  ok, dari aku melalut , bek aku stop menaip .. kikikikikikikiki ..


bajet artis tutup no plat takut ade org ikut .. hahahaha 


p/s : nanti nak hadpet berkelah dekat Kemensah Waterfall huhu

2 comments:

  1. chantek rim...kaler gold eh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya hitam, dah dorg kluarkan warna putih gold, layan je la, malas nak menunggu dorg amek stok ..

      Delete